Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

07.04.2010

Svečano otvaranje fabrike "Farmina Pet foods"

Kompanija "Farmina Pet foods" u subotu će svečano otvoriti fabriku u Inđiji. Fabrika će biti otvorena u ul. Save Kovačevića bb u 10:30.

Predviđeno je da se ovom prilikom gostima i medijima obrate predsednik opštine Inđija, Goran Ješić, vlasnik kompanije Anđelo Ruso, a svoje učešće treba da potvrde predstavnici ministarstva poljoprivrede i uprave za veterinu.

Nakon obraćanja prisutnim zvanicama i presecanja vrpce na ulazu u fabriku planiran je obilazak pogona i njegovo zvanično puštanje u rad.

Opština Inđija i italijanska kompanija „Farmina Pet Foods", koja se bavi proizvodnjom hrane za kućne ljubimce, su potpisale ugovor o izgradnji fabrike u maju 2006. godine, a ključnu ulogu u dovođenju ove firme u Inđiju imala je Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA).

Proizvodni kapacitet fabrike u početnoj fazi iznosiće 10 tona po satu, a za pet godina se planira povećanje proizvodnje na 30 tona po satu. Fabrika će u prvoj fazi zaposliti oko 50 radnika koji su već prošli obuku, a ukupna investicija je vredna skoro 8 miliona evra.


Mesečno će se u fabrici u Inđiji proizvoditi 850 tona hrane za kućne ljubimce, 90 odsto te proizvodnje će se izvoziti a više od polovine sirovina kupovaće se u Srbiji.

arrowPOVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti


PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
10 °C 1013 mb 82 % 2 m/s
Sistem48.aspx
http://www.indjija.net/Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
http://www.indjija.net/JavneNabavkeCyr.aspx
PitajteDirektore.aspx
http://www.kzmindjija.com
http://www.rfapv.rs/index.html
/upload/2017/Слике/Разно/Распоред ДДК 18.jpg
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija