Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

08.07.2019

OPREMANjE DOMA ZDRAVLjA: Stižu novi saniteti i transportna vozila

U cilju kvalitetnijeg pružanja zdravstvene zaštite i nege pacijenata, inđijski Dom zdravlja do jeseni dobija nova vozila u vidu dva saniteta, transportnog vozila i dva ili tri automobila za dežurne terenske službe. Time će se u značajnoj meri poboljšati stanje voznog parka koji je devastiran i za čije održavanje se izdvajaju velika sredstva.

Investiranje u Dom zdravlja bi bilo daleko veće da prilikom političkih promena 2016. godine nisu zatečena ogromna dugovanja, tačnije preko 300 miliona dinara samo prema dobavljačima lekova i preko 45 miliona dinara prema radnicima zbog neisplaćenih putnih troškova.  

Najveće potraživanja prema Domu zdravlja ima kompanije za nabavku lekova Feniks u iznosu od 60 miliona dinara. Pregovorima je izdejstvovano da kompanija otpiše kamatu u iznosu oko 9 miliona dinara.

Inače, dogovor o rešavanju duga prema dobavljačima je postignut „na reč“, i imajući u vidu da je dinamika isplate poštovana, nije bilo potrebe za potpisivanje reprograma koji bi sitemski opteretio budžet Opštine.

Prema novoj zakonskoj regulativi upravljanje lokalnim domovima zdravlja prelazi u nadležnost Pokrajine, ali je pre toga neophodno da opštine izmire sva dugovanja.
arrowPOVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti


PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
27 °C 1002.7 mb 34 % 2 m/s
Sistem48.aspx
http://www.indjija.net/Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
https://www.ite.gov.rs/tekst/1835/ukidanje-pecata.php
https://www.euprava.gov.rs/eusluge/opis_usluge?generatedServiceId=4803&title=Prijava-deteta-u-pred%C5%A1kolsku-ustanovu&alphabet=cyr
http://www.indjija.net/JavneNabavkeCyr.aspx
http://www.rfapv.rs/index.html
http://www.kzmindjija.com
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija