Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

02.07.2019

Ulaganjem u infrastrukturu do novih radnih mesta i povećanja životnog standarda

Skoro 100 miliona dinara zajedničkih sredstava Opštine Inđija i pokrajinskih sekretarijata uloženo je u prethodne tri godine u severoistočnu industrijsku zonu u Inđiji što je uslovilo potpisivanje ugovora o 10 novih investicija. Nakon puštanja u puni proizvodni ciklus fabričkih postrojenja, na ovoj lokaciji biće otvoreno hiljadu novih radnih mesta.

Imajući u vidu da je trenutna nezaposlenost prema zvaničnoj evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje oko 4.2 procenata ili 1713 lica, evidentno je da će u Inđiji biti posla za svakog ko želi da radi i da će se stopa nezaposlenosti spustiti na oko 2 procenata, što predstavlja veliki uspeh i za daleko razvijenije države Evrope.

Niska stopa nezaposlesti i povećanje konkurencije na tržištu rada nesumnjivo će dovesti do povećanja ličnog dohotka i životnog standarda građana, što je krajnji cilj lokalne samouprave u Inđiji.

Neophodno je podsetiti se da je do pre 3 godine severoistočna industrijska zona površine 97 hektara u opštinskom vlasništvu bila samo obična njiva koju je tadašnje rukovodstvo izdavalo u rentu, bez ikakve komunalne infrastrukture i mogućosti da investitor odmah započne izgradnju fabrike.

Zbog toga je odmah nakon političkih promena 2016. godine novo rukovodstvo započelo pripremu projektno-tehničke dokumentacije i uz nesebičnu finansijsku pomoć Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i dr Vuka Radojevića dovelo ovu lokaciju do statusa najatraktivnije industrijske zone u jugoistočnoj Evropi.

Danas, svaka parcela na navedenom mestu je opremljena strujom, vodom, kanalizacijom, gasom, telekomunikacijom, dakle svim priključcima neophodnim za započinjanje proizvodnje.

Prilikom obilaska radova na izgradnji kanalizacione mreže, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak i resorni pokrajinski sekretar dr Vuk Radojević poslali su poruku dobrog primera prakse kako se zajedničkim sredstvima, napornim radom i vizijom razvijanja lokalne samouprave mogu realizovati krupni infrastrukturni radovi i rešavati višedecenijski zaostali problemi. 


PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
30 °C 1006.6 mb 33 % 3 m/s
Sistem48.aspx
http://www.indjija.net/Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
https://www.ite.gov.rs/tekst/1835/ukidanje-pecata.php
https://www.euprava.gov.rs/eusluge/opis_usluge?generatedServiceId=4803&title=Prijava-deteta-u-pred%C5%A1kolsku-ustanovu&alphabet=cyr
http://www.indjija.net/JavneNabavkeCyr.aspx
http://www.rfapv.rs/index.html
http://www.kzmindjija.com
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija