Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

13.06.2019

BEZBEDNOST DECE NA PRVOM MESTU: Novi kombi za prevoz hrane objektima vrtića

Roditelji dece koja idu u vrtić ne moraju da brinu o bezbednosti ishrane tokom letnjih meseci jer je Predškolska ustanova „Boško Buha“ dobila novi kombi namenjen za transport hrane. U pitanju je vozilo marke opel vivaro prilagođen za prevoz obroka deci. Kombi, koji je daleko većih kapaciteta od dosadašnjeg, poseduje specijalni termo king uređaj za regulaciju temperature tako da je apsolutno eliminisana opasnost za kvarenje hrane.

„Na taj način prilikom prevoza hrane, posebno do najudaljenije tačke a to su Čortanovci, smanjujemo rizik od kontaminacije hrane i kvarljive hrane“, istakla je direktor PU „Boško Buha“ Jelena Kresoja.

Ona je dodala da je novi kombi znatno olakšao posao dostavljačima jer pređašnje vozilo nije moglo da odgovori svim potrebama vrtića.

Važnost novog kombija ogleda se i u podatku da se svakodnevno prevozi oko 3 hiljade obroka u 16 objekata vrtića za 1600 dece. Sredstva za kupovinu novog vozila obezbedila je lokalna samouprava.

„Ovo vozilo koje danas vidimo u vrtiću ima samo jedan smisao-da hrana stigne potpuno bezbedna u sve predškolske objekte, jer naša deca treba da imaju najbolju moguću uslugu“, rekao je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

Predsednik je napomenuo da će se nakon sednice Skupštine i usvajanja neophodnih propisa raspisati javna nabavka za dogradnju objekta „Neven“ i izgradnju novog vrtića na lokaciji pored hrama Sveti car Konstantin i carica Jelena. Njihovim stavljanjem u funkciju potpuno će se ukinuti lista čekanja, te je neophodno da roditelji, čija su deca na listi čekanja, imaju još malo strpljenja kako bi se rešio ovaj višedecenijski problem.

Podsećanja radi, u predškolsku ustanovu „Boško Buha“ u prethodne tri godine uložena su značajna sredstva, i to za proširenje i nadogradnju postojećih objekata, osavremenjivanju kuhinje prema najstrožim sanitarnim pravilima, nabavkom mobilijara i postavljanje u objektima gde do sada nije postojala, izgradnja nove ograde, priključenje objekta „Sunce“ gde se nalazi centralna kuhinja na gradsku kanalizacionu mrežu čime se značajno smanjio rizik od kontaminacije hrane i ostalo.

Fotografije novog vozila možete pogledati OVDE.PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
17 °C 1002.5 mb 77 % 1 m/s
Sistem48.aspx
http://www.indjija.net/Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
https://www.ite.gov.rs/tekst/1835/ukidanje-pecata.php
https://www.euprava.gov.rs/eusluge/opis_usluge?generatedServiceId=4803&title=Prijava-deteta-u-pred%C5%A1kolsku-ustanovu&alphabet=cyr
http://www.indjija.net/JavneNabavkeCyr.aspx
http://www.rfapv.rs/index.html
http://www.kzmindjija.com
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija