Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

24.05.2019

Održan „Dan otvorenih vrata“ u Metal-Cinkari

Proizvodni procesi u slovenačkoj kompaniji Metal-Cinkara nisu opasni za zdravlje ljudi niti za životnu sredinu, zaključak je nakon obilaska pogona u okviru „Dana otvorenih vrata“. Vrata ove kompanije otvorena su za sve sugrađane koji žele da saznaju kako funkcioniše firma ali i da u slučaju zainteresovanosti predaju molbu za prijem u radni odnos.

Po rečima direktorke kompanije Jelene Sibinović, ceo proizvodni ciklus je zatvorenog tipa a isparenja koja odlaze u vazduh se nalaze značajno ispod zakonom dozvoljenih parametara. Ona je navela da postoji utisak da javnost nema dovoljno saznanja o onome čime se kompanija bavi, te je ovo prilika da se svi upoznaju i uvere o bezbednom radu kompanije.

Pogon je obišao i predsednik opštine Inđija Vladimir Gak sa saradnicima koji se lično uverio da ne postoje opasnosti za životnu okolinu. On je naveo da za Inđiju važno da se što više kompanija opredeli za poslovanje u opštini Inđija ali da je prioritet bezbednost građana i životne sredine.

Metal-Cinkara poseduje, između ostalog, i IPPC integrisanu dozvolu kao jedina cinkara u Srbiji kojom se propisuje nadzor, metodologija merenja, učestalost merenja i granične vrednosti emisija gasova.

U Inđiji se pocinkuje preko 30 hiljada tona materijala, od čega 75% odlazi u Evropsku uniju, Ameriku, Afriku i Aziju. Metalcinkara posluje od 2010. godine u Inđiji i zapošljava oko 120 radnika.

Fotografije možete pogledati OVDE.

arrowPOVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti


PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
13 °C 1012.9 mb 88 % - m/s
Sistem48.aspx
http://www.indjija.net/Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
https://www.ite.gov.rs/tekst/1835/ukidanje-pecata.php
https://www.euprava.gov.rs/eusluge/opis_usluge?generatedServiceId=4803&title=Prijava-deteta-u-pred%C5%A1kolsku-ustanovu&alphabet=cyr
http://www.indjija.net/JavneNabavkeCyr.aspx
http://www.rfapv.rs/index.html
http://www.kzmindjija.com
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija