Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

03.04.2019

MINISTAR UDOVIČIĆ U INĐIJI: Značajno ulaganje u sport i omladinu, cilj završetak nove sportske hale

Da opština Inđija predstavlja ozbiljan sportski potencijal i mesto gde se značajno ulaže u mlade kadrove, uverio se i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić koji je danas posetio Inđiju i Krčedin.

Rekordan budžet za sportske klubove i duplirane stipendije za najbolje studente, samo su jedan od pokazatelja koliko su mladi važni za Inđiju.

Pored novina koje su u prethodnom periodu uvedene za podsticaj razvoja sporta i podrške talentovanim učenicima i studentima, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak upoznao je ministra Udovičića sa problemom nove sportske hale.

„Nakon završetka hale verujem da ćemo imati prilike da ugostimo velike ekipe iz raznih sportova ali i da se u Inđiji održi neko takmičenje na evropskom ili svetskom nivou. Time bi ušli na mapu mesta gde se mogu održati velika međunarodna takmičenja u Republici Srbiji “, rekao je Gak i dodao:

„Za nas je veoma važno što je ministar danas ovde kako bi mogao lično da se uveri u stanje sporta u Inđiji i da se uveri koliko izvajamo za sport i omladinu“.

Predsednik opštine je izrazio uverenje da će se završetkom nove sportske hale stvoriti uslovi da neki od klubova ostvari značajan rezultat, te da će ministar opet imati razlog da poseti Inđiju.

„Ozbiljno su vođeni razgovori o načini kako započeti radove na završavanju sportske hale, da bi svi mogli da vide da posle toliko godina nerada napokon završimo nešto što je od vrhunskog značaja za Inđiju“, izjavio je ministar Vanja Udovičić.

Osim hale, veoma su važna ulaganja u fiskulturne sale jer je cilj Ministarstva da što veći broj dece uđe u sistem sporta.

„Želja nam je i radimo na tome da 30% fiskulturnih sala do kraja godine dobije novu sportsku opremu a u to računamo novu mrežu za odbojku, dve košarkaške table sa dva zglobna obruča, nove golove i po 40 lopti-po deset za svaki kolektivni sport“.

Udovičić je rekao da stvaranje boljih uslova u fiskulturnim salama motiviše i nastavnike da kvalitetnije rade, a sa druge strane deci će biti lepše i shvataće sport kao način razmišljanja, vaspitanja i kulture.

Posetom ministra donirana je oprema za fiskulturnu salu za Osnovnu školu „22 jul“ u Krčedinu i rekviziti za ženski rukometni klub „Železničar“ i fudbalski klub „Fruškogorac“.

Sportski direktor ŽRK „Železničar“ Goran Milanović uručio je ministru uramljeni rukometni dres sa njegovim imenom i brojem koji je nosio za vreme aktivne sportske karijere i klupsku trenerku. Tom prilikom Milanović je rekao da je cilj Kluba povratak u najviši rang takmičenje i plasiranje na jedno od evropskih takmičenja.

Fudbaleri iz Krčedina poklonili su ministru fudbalsku loptu sa potpisima svih mladića a predsednik kluba Miroslav Simović zahvalio se ministru na dolasku i predsedniku opštine na izdvojenom budžetu za ovu godinu.

Slike posete možete pogledati OVDE.PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
33 °C 1008.8 mb 36 % 4 m/s
Sistem48.aspx
http://www.indjija.net/Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
https://www.ite.gov.rs/tekst/1835/ukidanje-pecata.php
https://www.euprava.gov.rs/eusluge/opis_usluge?generatedServiceId=4803&title=Prijava-deteta-u-pred%C5%A1kolsku-ustanovu&alphabet=cyr
http://www.indjija.net/JavneNabavkeCyr.aspx
http://www.rfapv.rs/index.html
http://www.kzmindjija.com
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija