Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

18.02.2019

Inđija na obeležavanju Dana državnosti u srpskoj ambasadi u Zagrebu

Odlična saradnja sa srpskom ambasadom u Zagrebu uslovila je da i ove godine delegacija Opštine Inđija prisustvuje svečanosti obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije i Dana Vojske Srbije u Zagrebu.

Na poziv srpske ambasadorke Njene Ekselencije gospođe Mire Nikolić svečanosti je prisustvovalo preko 250 zvanica iz Vlade Republike Hrvatske, diplomatskog kora, vojnih atašea, privredni subjekti, gradonačelnik Zagreba, predstavnici srpskih političkih stranaka i nevladinih organizacija u Hrvatskoj, sveštenstvo Srpske pravoslavne i Rimokatoličke crkve.

Inđijsku delegaciju predvodio je predsednik opštine Vladimir Gak koji je imao niz bilateralnih sastanaka sa diplomatskim, političkim i privrednim subjektima.

Poseta je iskorišćena i za razmenjivanje iskustava sa opštinama gde se na čelu nalaze pripadnici srpskog naroda. Osim razgovora o međusobnoj saradnji, delegacija Opštine Inđija je, u saradnji sa srpskom ambasadom, svojim dolaskom usrećila 25 mališana osnovnoškolskog uzrasta podelivši im tablet računare.

Takođe, organizovan je i susret sa igumanom Sebastijanom u jednom od najstarijih srpskih svetinja-manastiru Krki. Da podsetimo, prošle godine Opština Inđija je u saradnji sa srpskom ambasadom u Zagrebu uručila vrednu donaciju za polaznike Bogoslovije u manastiru Krka.

Slike sa posete delegacije Opštine Inđija Hrvatskoj možete pogledati OVDE.PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
13 °C 1012.9 mb 88 % - m/s
Sistem48.aspx
http://www.indjija.net/Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
https://www.ite.gov.rs/tekst/1835/ukidanje-pecata.php
https://www.euprava.gov.rs/eusluge/opis_usluge?generatedServiceId=4803&title=Prijava-deteta-u-pred%C5%A1kolsku-ustanovu&alphabet=cyr
http://www.indjija.net/JavneNabavkeCyr.aspx
http://www.rfapv.rs/index.html
http://www.kzmindjija.com
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija