Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

21.01.2019 | VIDEO

BOGOJAVLjENSKO PLIVANjE: Prvi stigao trinaestogodišnji Dragan Bešić

Ledom okovano Jarkovačko jezero nije predstavljalo prepreku da se i ove godine, drugi put za redom, organizuje viteško plivanje za Časni krst. Ovog puta prvi je doplivao trinaestogodišnji Dragan Bešić, ujedno i najmlađi učesnik manifestacije.

Sama manifestacija je počela liturgijom u Hramu Uspenja Presvete Bogorodice u Ljukovu, nakon čega su se učesnici uputili na jezero gde ih je sačekalo preko 1000 sugrađana. Posle osvećenja vode i intoniranje državne himne, plivači su na sudijski znak zaplivali za Časni krst do kojeg je prvi stigao maloletni Dragan Bešić.

Prvi put u nadmetanju za Časni krst učestvovali i predsednik opštine Vladimir Gak i direktor Ustanove „Sportski centar“ Ilija Trbović.

Gak je nakon plivanja rekao da je ponosan na sve ljude koji su učestvovali u organizaciji manifestacije i obećao da će, ako ga zdravlje bude služilo, i u narednim godinama plivati.

„Ovo je zaista divan događaj. Mnogo truda je uloženo i kao što možete primetiti organizacija je mnogo bolja u odnosu na prošlu godinu kada je prvi put organizovano. Ovo je jedan od najvećih hrišćanskih praznika i zaista je veliko zadovoljstvo učestvovati na ovakvom događaju“.

Za Bogojavljensko plivanje je učestvovalo 42 plivača, uključujući i dve devojke-Jovanu Janković i Vesnu Tadić.

Manifestaciju je organizovala Srpska pravoslavna crkvena opština Ljukovo a pod pokroviteljstvom Opštine Inđija. Takođe, značajan doprinos dali su brojni sponzori.

Slike možete pogledati OVDE.

Video snimak možete pogledati OVDE.

PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
29 °C 1006.9 mb 40 % 3 m/s
Sistem48.aspx
http://www.indjija.net/Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
https://www.ite.gov.rs/tekst/1835/ukidanje-pecata.php
https://www.euprava.gov.rs/eusluge/opis_usluge?generatedServiceId=4803&title=Prijava-deteta-u-pred%C5%A1kolsku-ustanovu&alphabet=cyr
http://www.indjija.net/JavneNabavkeCyr.aspx
http://www.rfapv.rs/index.html
http://www.kzmindjija.com
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija