Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

28.11.2018

Novi sanitet za hitnu službu Doma zdravlja u Inđiji

Inđijski Dom zdravlja „Dr Milorad Mika Pavlović“ dobio je danas od Vlade Republike Srbije novo sanitetsko kombi vozilo namenjeno hitnoj službi. I pored preko hiljadu zahteva Inđija je, zahvaljujući aktivnostima narodnog poslanika Marijana Rističevića, bila jedna od opština i gradova kojima su uručeni ključevi saniteta marke „pežo“.

Donacija će znatno poboljšati zdravstvene usluge hitne službe, naročito imajući u vidu da se vozni park godinama nije obnavljao i da se radni vek postojećih vozila približio kraju.

Obraćajući se medicinskom osoblju, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak podsetio je da je Opština bila onemogućena da značajnije ulaže u poboljšanje usluga zdravstvene zaštite zbog ogromnih zatečenih dugovanja u ovoj ustanovi koja su iznosila skoro 300 miliona dinara, i to najviše prema dobavljačima lekova i neisplaćenim potraživanjima prema radnicima. Ono što ohrabruje jeste da je dug „spušten“ na 120 miliona dinara.

Obzirom da se i stanje u budžetu lokalne samouprave poboljšalo, Gak je pozvao zaposlene da zajedno sa direktorom naprave spisak opreme i medicinskih aparata za koje će lokalna samouprava izdvojiti sredstva u budžetu za narednu godinu, čime će se značajno podići nivo zdravstvene zaštite.

Koliko su vozila Doma zdravlja opterećeni pokazuje podatak da godišnje pređu preko 450 hiljada kilometara, rekao je direktor te ustanove dr Jovo Komazec. Zbog toga je, po njegovim rečima, obnavljanje voznog parka od velike važnosti za kvalitetne i pravovremene reakcije medicinske službe.

Slike možete pogledati OVDE.PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
13 °C 1012.9 mb 88 % - m/s
Sistem48.aspx
http://www.indjija.net/Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
https://www.ite.gov.rs/tekst/1835/ukidanje-pecata.php
https://www.euprava.gov.rs/eusluge/opis_usluge?generatedServiceId=4803&title=Prijava-deteta-u-pred%C5%A1kolsku-ustanovu&alphabet=cyr
http://www.indjija.net/JavneNabavkeCyr.aspx
http://www.rfapv.rs/index.html
http://www.kzmindjija.com
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija