Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

11.06.2018

Dogradnjom objekta „Neven“ do smanjenje liste čekanja za vrtić

Rebalansom budžeta koje je opštinsko veće danas usvojilo i koje će se naći na dnevnom redu sledeće sednice Skupštine opštine, izdvojena su sredstva za dogradnju 4 boravka u objektu „Neven“ čime će se značajno smanjiti lista čekanja za upis dece u vrtić.

Sve veća potrebe za smeštaj dece u predškolsku ustanovu „Boško Buha“ pokazuje da je u Inđiji sve više dece i da naša opština ima svetlu budućnost, rekao je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

„Smanjenje stope nezaposlenosti je takođe razlog zašto se potreba za boravak dece u vrtiću svake godine povećava. Ove liste čekanja što postoje biće drastično smanjene i samim tim roditelji biće spokojniji jer će im deca biti na sigurnom, ali sa druge strane više vremena posvetiće traženju posla ako su nezaposleni“.

Gak je istakao da u trenutku kad se završi novi vrtić i sva deca sa liste čekanja budu upisana, tada će boravak biti besplatan za svu decu. „To je primer kako opštinsko rukovodstvo planira i brine o svakom građaninu opštine i mi ćemo nastaviti da snažno razvijamo našu opštinu“.

Najavljeni radovi neće usporiti izgradnju novog vrtića koji je planiran kod hrama Sveti car Konstantin i carica Jelena. U toku je proces izmene plana detaljne regulacije koji će predvideti, osim postojanje vrtića, i kadrovske stanove.

Da podsetimo, prošle godine nadograđena su tri boravka u objektu „Sunce“ a sa četiri nove prostorije u „Nevenu“ dodatno će se upisati oko 100 dece različitog uzrasta.


PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
15 °C 1001.2 mb 77 % 1 m/s
Sistem48.aspx
http://www.indjija.net/Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
https://www.ite.gov.rs/tekst/1835/ukidanje-pecata.php
https://www.euprava.gov.rs/eusluge/opis_usluge?generatedServiceId=4803&title=Prijava-deteta-u-pred%C5%A1kolsku-ustanovu&alphabet=cyr
http://www.indjija.net/JavneNabavkeCyr.aspx
http://www.rfapv.rs/index.html
http://www.kzmindjija.com
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija