Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

06.06.2018 | VIDEO

STIŽU KINESKE INVESTICIJE: Počinje izgradnja logističkog centra

Poslednjih meseci brojne kineske delegacije posetile su opštinu Inđija, a kompanija Qingdao Rongxingprva jeodlučila da u severoistočnoj industrijskoj zoni kupi parcelu površine 9 hektara i izgradi logistički centar.


Novi logistički centar koji će kineski investitori izgraditi u Inđiji omogućiće veći broj radnih mesta i dalji razvoj opštine, kaže predsednik opštine Inđija Vladimir Gak. Navodi da je delegacija iz Kine, koja je posetila Inđiju, zadovoljna uslovima i dodaje da su investitori pre svega zainteresovani za prehrambenu industriju i izgradnju infrastrukture.

„U našoj industrijskoj zoni bi trebalo da se rade ozbiljni fabrički i logistički kapaciteti. Inđija sa novom industrijskom zonom koju smo opremili prethodnih 10 meseci, mogu da kažem možda malo neskromno, ali zaista tako mislim, da ima danas ubedljivo najopremljeniju i najbolju industrijsku zonu, ne samo u Srbiji nego možda i u jugoistočnoj Evropi, pogotovo kada govorimo o položaju i o opremljenosti.

Razvoj dobrih odnosa Srbije i Kine, koji je poslednjih godina sve bolji, reflektuje se i na lokalne nivoe. Kineski investitori planiraju otvaranje novih fabrika upravo u Inđiji, a usmereni su na proizvodnju automobila, prehrambenu industriju, kao i izgradnju novih saobraćajnica.
 
Generalni direktor kompanije Qingdao RongxingŠingvej Čao rekao je da je impresioniran Srbijom i njenim razvojnim kapacitetima.
 
„Oduševljen sam lepotom i istorijom Srbije, ali i veoma zadovoljan kojom brzinom se realizuju projekti koje hoćemo da pokrenemo u vašoj zemlji. Kina ima dugu tradiciju u odnosima sa Srbijom, koja traje još od bivše Jugoslavije. Želimo da održimo taj odnos i da dodatno povežemo naše dve zemlje“.
 
Čao dolazi iz provincije koja broji 12 miliona stanovnika, ima najveću fabriku za proizvodnju piletine koja snabdeva ceo svet i najpoznatije lance kao što je KFC.
 
Izgradnjom ovog logističkog centra ali i realizacijom drugih najavljenih projekata, Inđinčani neće morati da brinu za zaposlenje a samim tim porašće životni standard građana.
 
Prilog televizije Studio B o poseti kineske delegacije možete pogledati na ovom LINKU.PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
13 °C 1003.3 mb 88 % 4 m/s
Sistem48.aspx
http://www.indjija.net/Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
https://www.ite.gov.rs/tekst/1835/ukidanje-pecata.php
https://www.euprava.gov.rs/eusluge/opis_usluge?generatedServiceId=4803&title=Prijava-deteta-u-pred%C5%A1kolsku-ustanovu&alphabet=cyr
http://www.indjija.net/JavneNabavkeCyr.aspx
http://www.rfapv.rs/index.html
http://www.kzmindjija.com
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija