Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

16.05.2018

Opština Inđija obezbedila kombi za prevoz dece sa poteškoćama u razvoju

U okviru evropskog projekta „Lični pratilac dece s poteškoćama u razvoju“ koji realizuju opština Inđija i Centar za socijalni rad „Dunav“, obezbeđeno je putničko vozilo kombi za prevoz dece i njihovih ličnih pratilaca do školskih ustanova i nazad.

Željka Godić Avramović, direktor Centra za socijalni rad kaže da petnaestoro dece s poteškoćama u razvoju, do škola „Anton Skala“ u Staroj Pazovi, „Milan Petrović“ u Novom Sadu i matičnih škola u Inđiji, prati 15 licenciranih ličnih pratilaca, a za njihov prevoz do sada je korišćen stari kombi ove ustanove. Novim prevozom olakšaće se prevoz dece do škole ali i poboljšati njihova bezbednost.

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak rekao je da je lokalna samouprava ove godine izdvojila nikad veća sredstva za podršku ugroženim kategorijama stanovništva i da to pokazuje odnos prema osobama kojima je pomoć najviše potrebna, u ovom slučaju deci.

„Osim svakodnevne borbe za bolji standard građana, dovođenje novih investicija i zapošljavanja ljudi, važno je da ne izgubimo osećaj za našu decu kojoj je potrebna pomoć. Zato smo učestvovali na evropskom projektu koji je oročen na godinu dana, ali ćemo sigurno nastaviti njegovu realizaciju bez obzira da li će EU nastaviti da ga finansira ili ne“, istakao je Gak.

Na predstavljanju projekta u Skupštinskoj sali opštine Inđija prisustvovali su deca sa posebnim potrebama i njihovi roditelji, odbornici, direktori javnih preduzeća i ustanova, zaposleni u opštinskoj upravi i Centru za socijalni rad. Roditelji su u obraćanju istakli važnost ovakvog projekta koji im olakšava usklađivanje svakodnevnih obaveza i podržali odluku Opštine da nastavi sa njenom realizacijom.

Centar za socijalni rad „Dunav“ angažovao je 15 ličnih pratilaca za podršku deci sa teškoćama u razvoju i njihovim porodicama u opštini Inđija.

Četiri lična pratilaca je angažovano sa decom koja pohađaju SOŠ „Milan Petrović“ u Novom Sadu, šestoro za decu koja pohađaju SOŠ „Anton Skala“ u Staroj Pazovi, od kojih četvoro idu organizovanim prevozom kombijem a dvoje u odeljenje u OŠ „Dušan Jerković“. Petoro je angažovano za decu koja pohađaju osnovne i srednje škole na teritoriji opštine Inđija po individualno prilagođenom obrazovnom programu.

Pravo na uslugu lični pratilac ostvaruje dete sa invaliditetom, odnosno sa smetnjama u razvoju, kome je potrebna podrška za zadovoljavanje osnovnih potreba u svakodnevnom životu u oblasti kretanja i komunikacije sa drugima, pod uslovom da je uključeno u vaspitno-obrazovnu ustanovu, odnosno školu, do kraja redovnog školovanja uključujući završetak srednje škole.

Slike možete pogledati OVDE.PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
0 °C 1005 mb 100 % 2 m/s
Sistem48.aspx
http://www.indjija.net/Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
http://www.indjija.net/JavneNabavkeCyr.aspx
PitajteDirektore.aspx
http://www.kzmindjija.com
http://www.rfapv.rs/index.html
/upload/2017/Слике/Разно/Распоред ДДК 18.jpg
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija