Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

03.05.2018

KRAJ PROBLEMIMA SA VODOSNABDEVANjEM BEŠKE: 20 miliona dinara za povezni cevovod Inđija-Beška

Meštani Beške i Čortanovaca više neće imati problem sa vodosnabdevanje jer uskoro kreću radovi na izgradnji poveznog cevovoda Inđija-Beška. U tu svrhu, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo opredelio je učešće od 70 odsto u realizaciju projekta, odnosno 20 miliona dinara.

Višedecenijski problem sa slabim pritiskom pa i nestankom vode u pojedinim delovima Beške rešiće se izgradnjom poveznog cevovoda, i u slučaju nestašice vode intervenisaće se iz inđijskih bunara. Od 2016. godine izbušena su četiri nova bunara čime je postignuta proizvodnja od 150 litara u sekundi.

„Bez pomoći pokrajinske vlade ne bi mogli da nastavimo sa razvojem opštine Inđija i realizacijom ovakvih kapitalnih projekata važnih za, u ovom slučaju, meštane Beške i Čortanovaca“, istakao je Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija, dodavši da se odmah kreće u raspisivanje javne nabavke i nakon toga izgradnju poveznog cevovoda.

Gak je napomenuo da je prioritet opštinskog rukovodstva stabilno i kvalitetno vodosnabdevanje i podsetio da u poslednje dve godine opština Inđija nema restrikcije vode iako su se ranije često dešavale.

Vrednost projekta izgradnje poveznog cevovoda Inđija-Beška iznosi 28 miliona dinara, od čega Pokrajina finansira sa 20 miliona a Opština sa 8 miliona dinara.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je pokrajinski sekretar Vuk Radojević i potpredsednik pokrajinske vlade Đorđe Milićević.   

Slike sa potpisivanja ugovora možete pogledati OVDE.PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
-2 °C 1020 mb 63 % 13 m/s
Sistem48.aspx
http://www.indjija.net/Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
http://www.indjija.net/JavneNabavkeCyr.aspx
PitajteDirektore.aspx
http://www.kzmindjija.com
http://www.rfapv.rs/index.html
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija