Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

25.04.2018

KC Inđija: Promocija romana „Niz prugu“ Jelene Nedić

U petak, 27. aprila, u maloj sali Kulturnog centra sa početkom u 19:00 časova održaće se promocija romana „Niz prugu“ autorke Jelene Nedić.

U nameri da napiše roman, novinar crne hronike kreće u potragu za istinom o mladoj prostitutki. Vođen njenim dnevnikom i svedočenjima nekolicine bliskih joj ljudi, on do te mere postaje zaintrigiran pričom ove mlade žene da se i sam u nju upliće.

„Niz prugu“ je roman o devojci koja se sticajem životnih okolnosti našla u svetu kriminala i prostitucije. Tražeći pravu ljubav i način da pobegne iz teške materijalne situacije, glavna junakinja postaje žrtva surove trgovine ljudima i zatočenica podzemlja u kojem se ljudski život tretira kao roba.

Duboko potresan, ovaj roman čitaocu neće dozvoliti da skrene pogled pred bolnim društvenim problemima podsećajući ga da su istrajnost, saosećajnost i nada svima neophodni.

Jelena Nedić rođena je 1983. godine u Sremskoj Mitrovici, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju.

Diplomirala je engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu 2006. godine. Posle devet godina rada u prosveti, danas se bavi promocijom kulturno-istorijskog nasleđa i prevodilaštvom.

Od školskih dana piše razne oblike ozbiljne i šaljive proze i poezije.

Svoj prvi roman „Koplja i ožiljci“ objavila je 2014. godine u izdanju Centra za kulturu SIRMIUMART, jedan je od autora interaktivne ilustrovane knjige za decu „Sirmijum kroz slike i reči“ u izdanju Zavoda za zaštitu spomenika kulture Sremska Mitrovica, a 2017. godine autor je romana „Niz prugu“ u izdanju izdavačke kuće „Laguna“ i koautor je interaktivne knjige za decu „Sirmijumska avantura“ u izdanju Zavoda za zaštitu spomenika kulture Sremska Mitrovica.

Na promociji učestvuju književni kritičar Nenad Stanojević, psiholog Vesna Barzut,  advokat Ivan Tatić i autor Jelena Nedić. Odlomke iz romana čita Tatjana Jesretić.

Ulaz na izložbu je slobodan.
arrowPOVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti


PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
1 °C 1011 mb 93 % 1 m/s
Sistem48.aspx
http://www.indjija.net/Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
http://www.indjija.net/JavneNabavkeCyr.aspx
PitajteDirektore.aspx
http://www.kzmindjija.com
http://www.rfapv.rs/index.html
/upload/2017/Слике/Разно/Распоред ДДК 18.jpg
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija