Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

23.04.2018

NAKON VIŠE DECENIJA ČEKANjA: Počela rekonstrukcija puta Banstol-Sremski Karlovci

Potpuna rekonstrukcija državnog puta Banstol-Sremski Karlovci dužine 7 kilometara počela je danas, a prema planu radovi će trajati narednih pet meseci. Vrednost investicije iznosi nepunih 240 miliona dinara koju zajedno finansira pokrajinska i republička vlada.


Prilikom posete gradilištu predsednika pokrajinske vlade Igora Mirovića, državnog sekretara Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Imrea Kerna, v.d. direktora „Puteva Srbije“ Zorana Drobnjaka i predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka, istaknuto je da je ovoj deonici puta odavno bila neophodna rekonstrukcija jer je izgrađena pre više od 80 godina.
 
„Ova saobraćajnica od Banstola do Sremskih Karlovaca jedna je od najlošijih, ako se imaju u vidu savremeni putni standardi“, rekao je Mirović podsetivši da će paralelno sa tim radovima Pokrajinska vlada i Uprava za kapitalna ulaganja, sopstvenim sredstvima, u narednih nekoliko nedelja početi i obnovu puta od Banstola do hotela „Norcev“ prema Iriškom vencu.
 
Novi asfalt na pomenutim deonicama doprineće ekonomskom razvoju ovog dela države, a najviše će značiti građanima koji put svakodnevno koriste za odlazak na posao ili druge potrebe. „Drago mi je što postoje ljudi u Pokrajini i u Republici koji vide prioritete. Veliki broj Inđinčana koristi ovaj putni pravac i njegovom modernizacijom dobićemo saobraćajnicu dostojnu vremena u kom živimo“, izjavio je Gak dodavši da je ovo najbolji primer kako se brine o svim putnim pravcima u Srbiji.

„Stari novosadski put“ biće proširen za najmanje 1 metar, u zavisnosti od terena, što će podići nivo bezbednosti saobraćaja, pogotovo ako se ima u vidu da dnevno prođe preko 5 hiljada vozila. Radovi će se odvijati po fazama uz naizmenično propuštanje vozila a završetak radova se očekuje u septembru.

Slike možete pogledati OVDE.


PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
-2 °C 1020 mb 63 % 13 m/s
Sistem48.aspx
http://www.indjija.net/Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
http://www.indjija.net/JavneNabavkeCyr.aspx
PitajteDirektore.aspx
http://www.kzmindjija.com
http://www.rfapv.rs/index.html
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija