Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

13.04.2018

Stigao novi kamion kiper za potrebe JKP „Komunalac“

Opština Inđija nastavlja sa obnovom mehanizacije javnih preduzeća. Danas je stigao kamion kiper koji će biti predat na korišćenje javnom komunalnom preduzeću „Komunalac“ za potrebe zimske službe, čišćenje deponija i odvođenje kabastog smeća.

Da bi „Komunalac“ izvršio sve ono što je mu je zakonskim ovlašćenjem preneto, neophodno ga je opremiti odgovarajućom mehanizacijom, rekao je u izjavi za medije Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija. „Opština je dužna kao osnivač da što bolje opremi svoje preduzeće i da izvršava svoje zakonom predviđene obaveze. „Komunalcu“ će ovom nabavkom daleko lakše biti da obavlja svoj posao i narednu zimu dočekaćemo daleko spremniji za sve izazove“.

U poslednjih 7 meseci javno preduzeće je uložilo oko 100 hiljada evra za opremanje mehanizacije koja je zatečena u katastrofalnom stanju. Pre nekoliko dana stigao je i „fekalac“, tako da je „Komunalac“ danas u daleko boljoj situaciji nego pre nepune dve godine.

„Opština nam kupuje nove a mi polovne mašine u skladu sa našim mogućnostima, i to je dobar način da odgovorimo na sve zahteve građana koje prijave problem, da li preko Sistema 48 ili nas direktno kontaktiraju“, rekao je Dušan Lemaić, direktor ovog javnog preduzeća.

Novi kamion kiper ima pogon na sva četiri točka, ralicu i posipač za so.

Inače, „Komunalac“ je do sada nabavio novi kiper, „smećar“, traktor, polovni „fekalac“, „smećar“, traktor za košenje velikih travnatih površina, 4 nove priključne kosačice i malčer. Takođe, osposobili su 3 vozila opštinske uprave koja se nisu koristila a dva vozila su donirana od strane JP „Ingas“.   

Da podsetimo, novo rukovodstvo zateklo je mehanizaciju koja se nije godinama obnavljala i čija je starost dostizala preko 30 godina. Kvarovi i nemogućnost da se odgovori na sve potrebe građana bila je svakodnevnica. Srećom, to je sada ružna prošlost naše opštine.

Slike možete pogledati ovde.PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
-3 °C 1020 mb 63 % 12 m/s
Sistem48.aspx
http://www.indjija.net/Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
http://www.indjija.net/JavneNabavkeCyr.aspx
PitajteDirektore.aspx
http://www.kzmindjija.com
http://www.rfapv.rs/index.html
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija