Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

30.03.2018

Ana Brnabić otvorila Agromarket u Inđiji

Predsednik Vlade Republike Srbije Ana Brnabić otvorila je danas logistički centar kompanije Agromarket,  jednog od vodećih snabdevača tržišta pesticida, semenske robe i garden uređaja u regionu.

Srpska kompanija iz Kragujevca uložila je 7.5 miliona evra u skladišni prostor u Inđiji i u prvoj fazi zaposlila je oko 70 radnika. Obilazeći novi pogon Brnabićka je rekla: „Veliki je ponos kada vidite ovakav objekat domaćeg srpskog investitora. Ako pogledate ovaj objekat možete videti da jedan Agromarket može stati rame u rame najvećim evropskim i svetskim kompanijama. Zato će Vlada Republike Srbije biti na raspolaganju za svaku vrstu podrške i pomoći koja im treba“, i dodala: „Ove godine cilj Vlade Srbije biće ubrzanje ekonomskog rasta, kojeg neće biti bez pokretanja lokalnog ekonomskog razvoja“.

Navodeći da je pre otvaranja Agromarketa imala sastanak sa lokalnim rukovodstvom, Brnabićka je istakla da je Inđija pravi primer lokalnog ekonomskog razvoja i jednog liderstva koje će Vlada podržati.

U proteklih godinu i po dana u Inđiji je potpisan ugovor sa 7 novih investitora koji će zaposliti novih 450 radnika. Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak rekao je da je ovo još jedan korak ka ispunjenju zadatka koji je lokalna samouprava postavila pred sobom a to je da do 2020. godine postane najveće gradilište.  

„Cilj nam je da predstavimo Inđiju kao novu privrednu destinaciju koja treba da ima širi značaj od lokalne, jer u prečniku od 50 kilometra živi preko 3 miliona stanovnika. Naša je želja da pored Inđinčana zaposlimo ljude i iz drugih opština“, naveo je Gak.

Prema evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje nezaposlenost u Inđiji iznosi 4,58%, ali lokalno rukovodstvo želi da taj procenat dodatno spusti. „Ako uzmemo da je Srem pokretač privrednog razvoja Srbije onda nije teško zaključiti kakve su naše ambicije“, istakao je Gak.

Za samo nekoliko meseci kompanija Agromarket je završila izgradnju logističkog centra i već u januaru ove godine otpočelo je snabdevanje kupaca iz novog pogona. „Izbor Inđije za lokaciju pokazuje strateško opredeljenje i pozicioniranje uz glavni putni pravac koji spaja Istok sa Zapadom, što donosi brojne komparativne prednosti. Mogućnost korišćenja drumskog i železničkog saobraćaja je tu, a i blizina reke Dunav, odnosno plovnog puta daje još veću vrednost izboru Inđije za logistički centar te okosnicu daljeg širenja kompanije ka srednjoj Evropi”, kazao je Miroljub Bugarčić, direktor logistike kompanije „Agromarket“.

Novi, tehnološki najsavremeniji centar prostire se na parceli površine 30.000 kvadratnih metara. Poslovno- skladišni objekat zauzima 15000 kvadrata, od čega se skladišni prostor prostire na 13000 m², koji prima i isporučuje robu preko 14 automatskih pretovarnih rampi, a na 2000 m² poslovnog prostora se nalazi izložbeni, prodajni i post-prodajni deo. Saobraćajnice i platoi se prostiru na 8.500 m².

Ukupna vrednost investicije iznosi 7,5 miliona evra, od čega je vrednost građevinskog objekta 6 miliona a opreme 1,5 miliona evra. Skladišni prostor raspolaže moderno opremljenim regalnim skladištem kapaciteta 15.500 paletnih mesta, koje opslužuju 30 visokoregalnih i drugih viljuškara.

Slike sa otvaranja možete pogledati ovde.PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
-2 °C 1020 mb 63 % 13 m/s
Sistem48.aspx
http://www.indjija.net/Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
http://www.indjija.net/JavneNabavkeCyr.aspx
PitajteDirektore.aspx
http://www.kzmindjija.com
http://www.rfapv.rs/index.html
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija