Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

23.02.2018

Donacija ZZ „Voćar Slankamen“ Domu zdravlja u Novom Slankamenu

U okviru akcije opremanja zdravstvenih ustanova na teritoriji Opštine Inđija, Zemljoradnička zadruga “Voćar” donirala je Domu zdravlja u Novom Slankamenu internistički sto i inhalator.

Donaciju je uručio Nikola Kotarac, direktor Zemljoradničke zadruge „Voćar Slankamen“ iz Novog Slankamena koji je ovim povodom izjavio da će oprema za Dom zdravlja značajno uticati na poboljšanje kvaliteta usluga, a samim tim i boljoj terapiji pacijenata sa akutnom i hroničnom respiratornom infekcijom.

„Nama je predstavlja zadovoljstvo ako možemo bilo šta da uradimo za svoje selo. Nadam se da će sledeća donacija u budućnosti biti u većem obimu“, izjavio je Kotarac za medije.

Dr Jovo Komazec, direktor inđijskog Doma zdravlja „Dr Milorad Mika Pavlović“, zahvalio se na donaciji i istakao kao veoma značajnu volju slankamenačkih voćara da na sve načine pomognu seoskoj ambulanti.

„Ova donacija vredna je i hvale i poštovanja jer su ljudi od svojih zarada odvojili za ovu donaciju pri čemu su pokazali izuzetnu humanost i ljudskost“, podvukao je Komazec.

Prilikom potpisivanja Ugovora, šef kabineta Opštine Inđija Nemanja Milojević rekao je da Opština Inđija planira da ovu akciju proširi i na ostale domove zdravlja u našoj opštini, a sve u cilju  poboljšanja zdravstvene nege i zaštite građana. Lokalna samouprava kroz ovaj vid doniranja direktno utiče na povećanje kvaliteta zdravstvenih usluga u opštini.

Zadruga „Voćar Slankamen” godinama pomaže seoska udruženja ali i svima onima kojima je pomoć neophodna. Članovi zadruge nisu samo iz Slankamena, već i iz Beške, Maradika, Slankamenačkih vinograda i Novih Karlovaca. Pod voćem imaju oko 400 hektara zasada jabuka. Zanimljivo je da se više od 70% robe izvozi na inostrano tržište, dok je ostatak namenjen domaćem tržištu.

Više slika možete pogledati ovde.PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
1 °C 1011 mb 93 % 1 m/s
Sistem48.aspx
http://www.indjija.net/Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
http://www.indjija.net/JavneNabavkeCyr.aspx
PitajteDirektore.aspx
http://www.kzmindjija.com
http://www.rfapv.rs/index.html
/upload/2017/Слике/Разно/Распоред ДДК 18.jpg
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija