Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

21.02.2018

NOVA INVESTICIJA: Do kraja godine počinje sa radom „Priča ketering“

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak i vlasnici novopazovačke kompanije „Priča ketering“ Marko Krajišnik i Mitar Mojić, potpisali su ugovor o kupovini 2 hektara i 29 ari u severoistočnoj industrijskoj zoni. Domaći investitor izgradiće u prvoj fazi logistički centar od 4 hiljada kvadrata u kome će se spremati preko 200 obroka različitih nutritivnih vrednosti. Prema rečima Marka Krajišnika, posao će odmah naći 50 radnika iz Inđije a u planu su proširenja koja će dovesti do dodatnog zapošljavanja.

„Zbog dobre saradnje sa opštinom Inđija i prepoznatim potencijalom uspeli smo da se dogovorimo, da dobijemo jako dobre uslove. Ovo je strateški za nas veoma bitno i to je bilo dosta prepoznato od strane opštine Inđija i ovim putem im se i zahvaljujemo“.

Od prodaje zemljišta u opštinsku kasu se slilo 12,7 miliona dinara. Osim toga, opština Inđija će ubuduće od te investicije imati prihode od poreza na zaradu i od poreza na imovinu, što će svakako pozitivno uticati na oporavak budžeta opštine.

„Dugoročno gledano mi smo za Inđiju napravili nešto što je daleko više od iznosa zemljišta, a to su nova radna mesta za oko pedeset radnika u prvoj fazi. Takođe, opština Inđija će imati prihod od poreza na zarade, prihode od poreza na imovinu i ako investicija zaživi proširiće se kapaciteti i biće još radnih mesta za naše sugrađane. To je ono što radimo, to je ono zbog čega su nas građani opštine birali - da stvaramo povoljne poslovne uslove za svakog investitora, a vreme pokazuje da je Inđija zaista opština po meri svakog investitora“ rekao je Gak.

On je dodao da mu je najveće zadovoljstvo kada neko od domaćih privrednika investira u svoj kapital, pogotovo kada to se događa baš na teritoriji opštine Inđija. „To znači da i domaća privreda jača, da i domaći privrednici imaju snage da šire kapacitete, da zidaju nove objekte, da zapošljavaju naše ljude“, rekao je Gak.

Za poslednjih godinu i po dana ovo je šesta investicija u opštini Inđija koja je dovela do zapošljavanja više od 800 radnika. 


PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
1 °C 1011 mb 86 % 1 m/s
Sistem48.aspx
http://www.indjija.net/Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
http://www.indjija.net/JavneNabavkeCyr.aspx
PitajteDirektore.aspx
http://www.kzmindjija.com
http://www.rfapv.rs/index.html
/upload/2017/Слике/Разно/Распоред ДДК 18.jpg
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija