Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

03.11.2017

Vladimir Gak govorio na panelu „Prezentacije dobre prakse iz regiona u borbi protiv korupcije“ u Banja Luci i Sarajevu

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak učestvovao je na panelu „Prezentacije dobre prakse iz regiona u borbi protiv korupcije“ u sklopu Konferencije gradonačelnika/načelnika i predsedavajućih opštinskih/gradskih veća Bosne i Hercegovine pod nazivom „Prevencija i suzbijanje korupcije i reformski procesi u BiH“.

Gak je u polusatnim izlaganjima u Sarajevu i Banja Luci izneo najvažnija sistemska rešenja donešena na nivou lokalne vlasti koje doprinose sprečavanju korupcije u javnom sektoru. Najviše pažnje učesnicima Konferencije privukao je interni plan za sprečavanje korupcije u javnim nabavkama. Gak je istakao transparentnost i kontrole javnih nabavki kao važne segmente u sprečavanju svih oblika neregularnosti. Takođe, zaštita prijavioca korupcije i učestvovanje većeg broja lica u procesu javnih nabavki predstavljaju garancije o zakonitosti postupka.

Osim prevencije korupcije, predsednike opština i skupština gradova interesovala su iskustva opštine Inđija u privlačenju investicija. Gak je naveo da su u poslednjih nekoliko meseci uložena značajna sredstva za opremanje industrijske zone, a koliko je to značajno pokazuje podatak da su u toku realizacije 7 novih investicija u kojima će posao pronaći 650 radnika.

Na konferenciji su održani brojni bilateralni sastanci predsednika opštine Inđija sa predstavnicima gradova i opština iz BiH, na kojima je dogovoreno uspostavljanje saradnje na privrednom i kulturnom nivou.

Učestvovanje velikog broja panelista iz različitih sfera javnog života Bosne i Hercegovine privukao je preko 150 predstavnika gradova i opština iz Federacije i Republike Srpske.  

Pored predsednika opštine Inđija, na Konferenciji su govorili i Željka Cvijanović, predsednik Vlade Republike Srpske, Lejla Rešić, ministar uprave i lokalne samouprave RS, Anton Kasipović, ministar pravde RS, Brus Berton, šef misije OEBS-a u BiH, Fadil Novalić, premijer FBiH, Lars Vigemar, šef delegacije EU i specijalni predstavnik EU u BiH, Edin Mušić, predsedavajući Predstavničkog doma parlamenta FBiH, Lidija Bradora, predsedavajući Doma naroda parlamenta FBiH, Duško Masleša, stručni saradnik u Sektoru za koordinaciju EU pomoći i Direkcije za evropske integracije Bosne i Hercegovine i drugi predstavnici političkog i civilnog društva.

Obe konferencije organizuje Savez opština i gradova FBiH i Republike Srpske uz podršku misije OEBS-a u BiH. 

Slike sa obe konferencije možete pogledati ovde.PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
16 °C 1013 mb 82 % 3 m/s
Sistem48.aspx
http://www.indjija.net/Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
http://www.indjija.net/JavneNabavkeCyr.aspx
PitajteDirektore.aspx
http://www.kzmindjija.com
http://www.rfapv.rs/index.html
/upload/2017/Слике/Разно/Распоред ДДК 18.jpg
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija