Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

12.09.2017

Vrtić u Čortanovcima i Krčedinu prvi put dobio mobilijare za decu

Objekti „Đurđevak“ i „Cvrčak“ u Čortanovcima i Krčedinu Predškolske ustanove „Boško Buha“ dobili su početkom nove školske godine mobilijare za decu, i to prvi put. Iako zvuči neverovatno, mališani u ova dva sela nisu do sada imala mogućnosti da se u dvorištu igraju kao njihovi vršnjaci u drugim mestima.

Zaposleni u predškolskoj ustanovi pokušavaju da sa skromnim sredstvima obezbede što kvalitetnije uslove za boravak dece. Po rečima direktorke vrtića Jelene Kresoje, reparacijom starih mobilijara postavljeni su novi sadržaji u objektima gde je to nedostajalo. „Postoji još dosta stvari koje je neophodno nabaviti ali polako rešavamo jedno po jedno. Naši mališani konačno mogu kvalitetno da provode boravak u dvorištu a koliko je ovo važno pokazuju njihovi osmesi“, izjavila je Kresoja.

Prilikom obilaska vrtića u Čortanovcima predsednik opštine Inđija Vladimir Gak izjavio je da će uslovi za boravak dece biti sve bolji a da se ravnomernim ulaganjem pokazuje pre svega odnos prema deci i njihovim potrebama. „Ovde smo da obiđemo naše mališane koji pohađaju ovu predškolsku ustanovu, da čujemo iz prve ruke šta je neophodno da uradimo i kao treće da ukažemo na taj odnos koji lokalna administracija opštine Inđija ima prema bilo kojoj vrsti problema i poslova koje treba da obavlja, a jedan od njih je uređenje predškolskih ustanova. Ovde se ne radi samo o zgradama i objektima već o odnosu prema našoj deci“, istakao je Gak, dodavši da često nisu potrebne velike investicije i nabavke da bi se nešto lepo i korisno uradilo za svoju opštinu, naročito kada su u pitanju deca.

U Krčedinu je upisano 24 najmlađih sugrađana, a u Čortanovcima su ove godine formirane dve vaspitne grupe, jedna je pripremna koju čine 13 mališana dok u mešovitoj grupi uzrasta od dve do četiri godine nastavu pohađa 26 dece. PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
25 °C 1004 mb 65 % 3 m/s
Sistem48.aspx
http://www.indjija.net/Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
http://www.indjija.net/JavneNabavkeCyr.aspx
PitajteDirektore.aspx
http://www.kzmindjija.com
http://www.rfapv.rs/index.html
/upload/2017/Слике/Разно/Распоред ДДК 18.jpg
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija