Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

05.09.2017

Predsednik opštine primio goste iz Karlshulda

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak upriličio je prijem za oko 50 gostiju iz Karlshulda koji su došli na šesti po redu Beška fest, odnosno Dane vojvođansko-bavarske kulture. Gak je poželeo dobrodošlicu i upoznao goste o istoriji Inđije, trenutnim aktivnostima i planovima za budućnost.

U razgovoru sa predstavnicima opštine Karlshuld i predsednikom partnerstva Beška-Karlshuld Karl Hajnc Vendelom, razgovarano je o nastavku procesa uspostavljanja bliskih odnosa između Inđije i Nojburga. „Pored postojećeg partnerstva razgovarali smo o proširenju saradnje uspostavljanjem partnerstva između Nojburga i Inđije a koje smo započeli prilikom naše posete njihovom festivalu. Ključna stvar koja nas povezuje je reka Dunav, odnosno Dunavska strategija čijoj se primeni aktivno bavi i Evropska unija. S obzirom da smo opština koja je dostigla zavidan nivo razvijenosti u Srbiji, mi želimo da idemo korak dalje i da našu opštinu približimo evropskom nivou pružanja usluga građanima“, izjavio je Gak.

Partnerstvo između Beške i Karlshulda ulazi u svoju 8 godinu i već su počele pripreme za proslavu decenije uspostavljanja zvaničnog odnosa.

Inače, u aprilu je predsednik opštine sa saradnicima posetio Karlshuld na tradicionalnoj svečanosti, što je prvi put da predstavnici lokalne samouprave dolaze u to nemačko mesto od kako je uspostavljeno partnerstvo.PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
25 °C 1004 mb 65 % 3 m/s
Sistem48.aspx
http://www.indjija.net/Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
http://www.indjija.net/JavneNabavkeCyr.aspx
PitajteDirektore.aspx
http://www.kzmindjija.com
http://www.rfapv.rs/index.html
/upload/2017/Слике/Разно/Распоред ДДК 18.jpg
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija