Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

07.07.2017

Inđiji 30 miliona dinara za izgradnju novog bunara i kanalizacije u industrijskoj zoni

Opština Inđija dobila je 30 miliona dinara za dva projekta na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini. Izgradnjom novog bunara B24 i poveznih cevovada steći će se uslovi za puštanje fabrike vode u pogon a samim tim povećaće se se kvalitet i sigurnost vodosnabdevanja. Drugim ugovorom sufinansira se izgradnja fekalne kanalizacije u severoistočnoj radnoj zoni u iznosu od 50 odsto.

Pokrajinski sekretar Vuk Radojević uručio je ugovore za 16 lokalnih samouprava. Govoreći o značaju podrške lokalnim samoupravama kroz sufinansiranje i bespovratna sredstva, Radojević je istakao je da će sekretarijat nastaviti da snažno podržava lokalne samouprave. „Moram da napomenem da je ukupna vrednost projekata koji će biti realizovani oko 280 miliona dinara. Učešće sekreterijata je oko 180 miliona dinara ili procentualno 68% od ukupne vrednosti investicija a lokalne samouprave će izdvojiti za ove namene oko 90 miliona dinara to jeste 32% učešća“, rekao je Radojević.

Prema rečima direktora javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalaizacija“ Dragoljuba Trifunovića, dobijena sredstva su izuzetno važna imajući u vidu teško stanje u lokalnom budžetu kao i važnost realizacije zacrtanih ciljeva. „Prvi ugovor odnosi se na izgradnju nove baterije bunara na inđijskom izvorištu sa kompletnim podzemnim cevovodom čime bi trebalo da dobijemo još oko 20 litara u sekundi neophodnih za buduće puštanje fabrike vode u rad. Drugi projekat se odnosi na nastavak izgradnje fekalne kanalizacije u severoistočnoj industrijskoj zoni. To nam je naročito važno zato što ovih dana treba da potpišemo nekoliko ozbiljnih pisama o namerama sa domaćim i stranim investitorima, što je apsolutno od presudne važnosti za razvoj lokalne samouprave“, istakao je Trifunović.

Inače, opština Inđija je jedina sremska opština koja je aplicirala na pokrajinskom konkursu i dobila značajna sredstva za realizaciju kapitalnih projekata.

arrowPOVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti


PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
15 °C 1008 mb 72 % 6 m/s
Sistem48.aspx
http://www.indjija.net/Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
http://www.indjija.net/JavneNabavkeCyr.aspx
PitajteDirektore.aspx
http://www.kzmindjija.com
http://www.rfapv.rs/index.html
/upload/2017/Слике/Разно/Распоред ДДК 18.jpg
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija