Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

13.06.2017

Svečano pušten gradski vodovod u Čortanovcima

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radojević i predsednik opštine Inđija Vladimir Gak otvorili su danas gradski vodovod u Čortanovcima. Vrednost investicije iznosila je nešto više od 90 miliona dinara a prvi objekat koji je priključen na mrežu je seoska ambulanta u kojoj će meštani od sada bez bojazni koristiti zdravstvene usluge.

Izgradnju vodovodne mreže finansiralo je Ministarstvo poljoprivrede sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Opštinom Inđija. Značajnu finansijsku podršku za realizaciju investicije pružio je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, koji pored aktivnih mera usmerenih ka agrarnoj politici, podstiče i razvoj komunalne infrastrukture u seoskim sredinama, rekao je Vuk Radojević, pokrajinski sekretar. „Danas smo u Čortanovcima da promovišemo ideju okupljanja oko projekata od opšteg interesa. Razvijanje sela je preduslov za ostanak mladih na selu na koje stalno apelujemo i upravo je u tom kontekstu realizovan ovaj projekat“, izjavio je Radojević.

Koliko je investicija izgradnje vodovoda važna za Čortanovčane, pokazuje anketa u kojoj se 60 odsto meštana izjasnilo da odmah želi priključak na gradsku mrežu, rekao je predsednik opštine Vladimir Gak. Osim samog priključenja, izgradnja vodovoda predstavlja i meru zadržavanja mladih na selu. „Jedan od prioriteta lokalne samouprave jeste smanjivanje razlike kvaliteta života između grada i sela i ova investicija je značajan iskorak ka tom pravcu. Puštanjem vodovoda obezbeđujemo osnovne uslove za život naših sugrađana ali i stvaramo uslove za razvijanje privrede u ruralnim sredinama“, istakao je Gak, navodeći primer Čortanovčana koji nije mogao da otvori mlekaru zbog nepostojanja gradske vodovodne mreže.

Nakon dužeg vremena stagnacije u radovima, projekat izgradnje vodovodne mreže je završen za nepunih godinu dana, rekao je direktor JKP „Vodovod i kanalizacija“ Dragoljub Trifunović i dodao da od danas dežurne ekipe kreću sa pojedinačnim uključivanjem meštana na vodovodnu mrežu. „Mi smo imali nezavršen projekat koji je bio praktično nemoguće završiti, ali uz veliku podršku viših instanci i rad stručnih službi mi smo projekat priveli kraju“, izjavio je Trifunović.

Svečanom puštanju gradskog vodovoda prisustvovao je i Njegovo Preosveštenstvo Episkop sremski G. Vasilije i predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović.

Pravni tim JKP „Vodovod i kanalizacija“ boraviće svaki dan u mesnoj zajednici kako bi svi zainteresovani mogli da potpišu ugovor i sve administrativne radnje završe u svom selu.

Cena priključka na gradski vodovod iznosiće nešto više od 400 evra a lokalna samouprava je obezbedila mogućnost plaćanja na 12 mesečnih rata. Takođe, bitno je napomenuti da u cenu priključka ulaze samo troškovi materijala i rada mašina.

Slike sa svečanog puštanja gradskog vodovoda možete videti ovde.PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
25 °C 1004 mb 65 % 3 m/s
Sistem48.aspx
http://www.indjija.net/Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
http://www.indjija.net/JavneNabavkeCyr.aspx
PitajteDirektore.aspx
http://www.kzmindjija.com
http://www.rfapv.rs/index.html
/upload/2017/Слике/Разно/Распоред ДДК 18.jpg
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija