Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

05.05.2017

Učvršćivanje partnerstva Beške i Inđije sa Karlshuldom

Partnerstvo između Beške i nemačke opštine Karlshuld koje traje već sedam godina dobilo je novu dimenziju nakon prve zvanične posete delegacije opštine Inđija ovom nemačkom mestu. Partnerstvo koje je do sada obuhvatalo kulturno-sportske aktivnosti, proširilo se na ekonomski i politički nivo.

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak i opštinski funkcioneri upoznali su političke predstavnike opštine Karlshuld, grada Nojburga i okruga Nojburg-Šrobenhauzen o aktuelnim političkim i ekonomskim aktivnostima u inđijskoj opštini. Započeti ali i mnogobrojni završeni infrastrukturni projekti u prethodnom periodu pokazuju da Inđija spada u red najpovoljnijih lokacija za investiranje, rekao je Gak. „Velikim radom i angažovanošću uspeli smo da za kratko vreme podignemo stepen atraktivnosti Inđije za ulaganje. Da smo povoljno okruženje za investitore pokazuju nemačke kompanije koje konstatno šire svoje proizvodne kapacitete. Inđija je otvorena za nemačke privrednike i nadam se da će uskoro neka od kompanija sa ovih prostora odlučiti da deo poslovanja prenese u našu opštinu“, istakao je Gak.

Predsednik opštine Karlshuld Karl Zajtl zahvalio se delegaciji iz Inđije na poseti, izrazivši uverenje da će u narednim godinama prijateljstvo dve opštine sve više jačati. „Radostan sam što vas možemo ugostiti i pokazati da je Karlshuld prijateljska opština. Naše partnerstvo se održalo i time smo pokazali da možemo još više sarađivati, a siguran sam da će naredne godine to i pokazati“, izjavio je Zajtl na prijemu u zgradi opštine.

Najavljujući skorašnji dolazak u Inđiju, predsednik partnerstva Karslhuld-Beška Karl Hajnc Vendel rekao je da je Inđiju i Bešku do sada posetilo nekoliko stotina dece i odraslih, što pokazuje da partnerstvo sve više jača. „Svake godine nekoliko studenata iz Beške dolazi na plaćenu praksu u Audi, odigravaju se prijateljske fudbalske utakmice, organizujemo različite kulturne aktivnosti i to sve doprinosi da se bolje upoznamo i steknemo prijateljske kontakte“, rekao je Vendel.

Delegacija iz Inđije posetila je kompaniju Audi u Ingolštatu gde je upoznala sistem funkcionisanja dualnog obrazovanja. Svake godine ova kompanija primi oko 530 učenika na praksu, a nakon završetka dualnog ciklusa svi oni imaju priliku da se zaposle. Po rečima predstavnika kompanije, u Audiju u Ingolštadu je trenutno zaposleno oko 45 hiljada ljudi.

O stepenu tehnološkog razvitka ove oblasti inđijska delegacija se uverila prilikom posete javnom preduzeću za vodosnabdevanje. O kvalitetu i sigurnosti snabdevanja oko 250.000 građana vodom, brigu vodi samo 6 zaposlenih lica. Ceo sistem je digitalizovan i povezan na mobilni telefon, kako bi radnici mogli odmah da reaguju u slučaju izbijanja havarije.  

Nakon završenih sastanaka, predsednik Gak se upisao u „zlatnu“ knjigu Karlshulda i okruga Nojburg-Šrobenhauzen u kojoj se nalaze počasni gosti koji posećuju opštinu i okrug.

arrowPOVEZANE VESTI
Nema povezanih vesti


PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
22 °C 1011 mb 73 % 2 m/s
Sistem48.aspx
http://www.indjija.net/Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
http://www.indjija.net/JavneNabavkeCyr.aspx
PitajteDirektore.aspx
http://www.kzmindjija.com
http://www.rfapv.rs/index.html
/upload/2017/Слике/Разно/Распоред ДДК 18.jpg
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija