Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

04.05.2017

Opština Inđija lider u ekonomskom razvoju

Opštini Inđija je na sednici skupštine Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj(NALED) uručeno priznanje za deceniju podrške ekonomskom razvoju Srbije kroz članstvo u NALED-u. Priznanje je u ime Opštine primio predsednik Vladimir Gak.

 
Opština Inđija je član NALED-a od 2007. godine, a posle nekoliko godina neaktivnosti, ponovo je pristupila programu regionalne certifikacije opština i gradova sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi(BFC SEE). Procesom certifikacije aktuelna opštinska administracija želi da stekne ugled u evropskim i svetskim okvirima kao ažurna i za investitore povoljna poslovna lokacija. Dosadašnje aktivnosti i uspostavljeni kontakti sa stranim i domaćim investitorima pokazuju da se opština Inđija nalazi na pravom putu ka dostizanju tog cilja.
 
Pored dodele priznanja, na skupštini NALED-a je izabran novi Upravni i Nadzorni odbor na period od 4 godine. U ceremonijalnom delu skupštine visokim zvanicama obratili su se potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Marinković, šef kancelarije Svetske banke Toni Verejn, stalni predstavnik MMF-a Sebastijan Sosa, direktor EBRD-a u Srbiji Danijel Berg.
 
Osim Inđije, priznanja za deceniju podrške ekonomskom razvoju Srbije kroz članstvo u NALED-u dodeljena su Čačku, Kragujevcu, Loznici, Pirotu, Vršcu i Boru, kompanijama CRH, Deloitte, ITM, Microsoft, Nimax i Telekom Srbija, kao i organizaciji Smart kolektiv.


PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
22 °C 1011 mb 73 % 2 m/s
Sistem48.aspx
http://www.indjija.net/Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
http://www.indjija.net/JavneNabavkeCyr.aspx
PitajteDirektore.aspx
http://www.kzmindjija.com
http://www.rfapv.rs/index.html
/upload/2017/Слике/Разно/Распоред ДДК 18.jpg
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija