Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

30.03.2017

Počinje izgradnja nove fabrike u Inđiji

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak i predstavnik kompanije „Quass“ Duško Zdjelar potpisali su protokol o izgradnji nove fabrike za proizvodnju kvasa i negaziranih pića. Sirovine će se za početak uvoziti iz Rusije a u planu je da se napravi dogovor sa lokalnim proizvođačima voća koji će snabdevati postrojenje.

Na prostoru od nešto više od 2 hektara izgradiće se fabrička hala od 5 hiljada kvadratnih metara a vrednost investicije iznosi oko 4,5 miliona evra.

U prvoj fazi rada fabrika će proizvoditi 4 miliona flašica kvasa u staklenoj ambalaži a plan je da se za dve godine proizvodnja utrostruči. Predstavnik kompanije „Quass“ Duško Zdjelar rekao je da je Inđija najpovoljnija geografska lokacija za investiranje i da je to jedan od razloga zašto su se odlučili da baš ovde krenu sa radom. „Zahvalio bih se lokalnoj samoupravi na profesionalnom odnosu od prvog sastanka i nadam se da ćete nastaviti da nam pružate podršku u realizaciji investicije. Pored geografskog položaja, važan razlog zašto smo se odlučili za Inđiju jeste postojeća infrastruktura“, istakao je Zdjelar.

Svaki novozaposleni sugrađanin je veliki uspeh jer se time rešavaju egzistencijalni problemi, rekao je predsednik Gak i dodao da će nakon završetka svih faza izgradnje fabrike, posao pronaći oko 100 Inđinčana. „Prilikom biranja lokacije izgradnje svoje fabrike, investitor se detaljno raspitivao o svim gradovima i opštinama i na kraju se odlučio za Inđiju, što jasno pokazuje da imamo najpovoljnije okruženje i pružamo najbolje uslove za sve investitore. Ubeđen sam da će investitor naći pogodno tlo za svoju privrednu delatnost i da će, kao i drugi postojeći investitori, brzo širiti svoje proizvodne kapacitete i to u značajnijoj meri nego što se planira“, istakao je Gak.

Sledeći korak u realizaciji investicije je otuđenje opštinskog zemljišta i nabavljanje građevinske dozvole. Početak radova se očekuje za oko mesec dana.







PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
22 °C 1011 mb 73 % 2 m/s
Sistem48.aspx
http://www.indjija.net/Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
http://www.indjija.net/JavneNabavkeCyr.aspx
PitajteDirektore.aspx
http://www.kzmindjija.com
http://www.rfapv.rs/index.html
/upload/2017/Слике/Разно/Распоред ДДК 18.jpg
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija