Vesti
Opština Inđija
Indjija.net | Zvanična internet prezentacija opštine Inđija
Nazad
Slika

22.03.2017

Mirović i Gak otvorili ciglanu u Inđiji

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i predsednik opštine Inđija Vladimir Gak prisustvovali su svečanom otvaranju ciglane u Inđiji. Posle osam godina zastoja, u rad je ponovo pokrenuta proizvodnja cigli i blokova u pomenutom postrojenju i do posla je došlo 60 radnika. Aranđelovački „Univerzum-Kubišnica“ uložio je oko 2 miliona evra u modernizaciju proizvodnje, pa su tako, između ostalog, kupljene i robotske ruke.

„Nama je bio cilj da fabriku, posle skoro osam godina, pustimo u rad. Verujte da je novi ubrzani sistem za izdavanje dozvola i angažovanost lokalne samouprave uticalo da mi pokrenemo ovaj pogon. Nećemo se zaustaviti na tome, planiramo da u narednih godinu, dve dana investiramo u modernizaciju opreme i povećanje kapaciteta, kao i da proširimo asortiman proizvoda“, istakao je Branko Spasojević, vlasnik inđijske ciglane.

Kako je objasnio Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija, sa  aranđelovačkim „Univerzumom-Kubišnica“ dogovorena je podela imovine da bi se odblokirao rad ciglane i da bi nezaposleni došli do radnog mesta. Time se stvaraju uslovi preseljenja JKP „Komunalac“ i njihove mehanizacije u prostorije nekadašnje upravne zgrade i dvorišta inđijske ciglane, koje se nalazi u vlasništvu lokalne samouprave.

„Otvaranjem ciglane urađene su dve važne stvari za opštinu Inđija. Prva, što smo uspeli da pokrenemo priču „sa mrtve tačke“ i da iz jedne bezizlazne situacije stvorimo uslove pogodne za dovođenje novog investitora. Sa druge strane, nekadašnja upravna zgrada stare ciglane i dvorište površine 2 hektara biće u potpunosti rekonstruisano i postaće vlasništvo opštine Inđija. U ovaj objekat preselićemo upravu JKP „Komunalac“, a u dvorištu biće smeštena celokupna mehanizacija, koja se sada nalazi u iznajmljenom objektu u Maradiku. Na ovaj način uštedećemo sredstva koja izdavajamo na ima zakupa, a ujedno će svi zaposleni i mehanizacija JKP „Komunalac“ biti na jednom mestu. Takođe, sredstva od zakupa usmerićemo na nabavku nove mehanizacije, koja je sada, i više nego u katastrofalnom stanju“, istakao je Gak.

Pokrajinski premijer Igor Mirović istakao je da građevinarstvo u Srbiji napreduje i da je potražnja za građevinskim proizvodima na domaćem tržištu velika. „Naš zajednički cilj je da podstičemo svim sredstvima dalja ulaganja domaćih investitora, koji su za nas posebno značajni. Domaći investitori mogu da računaju na podsticaje sa svih nivoa vlasti, a cilj vlade Vojvodine u narednom periodu je, da u svih 45 gradova i opština otvorimo bar po jednu fabriku sa najmanje 50-60 radnika, što treba da doprinese da Vojvodina i dalje bude najrazvijeniji region u našoj zemlji“, rekao je Mirović.

Podsećanja radi, inđijska ciglana je 2008. godine krenula sa radom ali je već sledeće godine zatvorena zahvaljujući bahatom odnosu predstavnika tadašnje lokalne samouprave, zbog čega su bez primanja ostale na desetine porodica.


Slike možete videti ovde.


PRETRAGA VESTI

Tekst :

Datum :

e-Uprava
e - uprava
PRIJAVA
listKorisničko ime  

listLozinka  
REGISTRUJTE SE Ukoliko niste registrovani a želite, kliknite ovde.
22 °C 1011 mb 73 % 2 m/s
Sistem48.aspx
http://www.indjija.net/Vesti.aspx?Id=19980
Page.aspx?id=494
http://www.indjija.net/JavneNabavkeCyr.aspx
PitajteDirektore.aspx
http://www.kzmindjija.com
http://www.rfapv.rs/index.html
/upload/2017/Слике/Разно/Распоред ДДК 18.jpg
Kalendar događaja
list Preuzmite grb opštine: download    list Pratite nas na: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija