Добродошли на званични сајт општине Инђија
indjija.net

Škola se nalazi u centru sela, u neposrednoj blizini crkve, pošte, Mesne kancelarije, Mesne zajednice, Doma kulture i autobuskog stajališta.

Prostor ispred školske zgrade ograđen je živom ogradom, koji je ispunjen sadnicama breza i raznim zimzelenim drvećem. U okviru školskog dvorišta nalazi se i sportski teren namenjen za košarku, rukomet i fudbal.

Istorija škole seže u davnu 1886. godinu kada je nastava organizovana pri crkvi. Od 1903. godine se odvaja od nje i nastava se izvodi u školskoj zgradi koja postaje njeno vlasništvo. Prvi nosioci učiteljskog zvanja bila je porodica Zeković (dve sestre i brat) : Milorad, Anđelka i Katica.

Na ruševinama stare školske zgrade, nikla je nova, 1960. godine. Sa napretkom i razvojem sela povećavao se i broj dece, što je uslovilo potrebu proširenja školske zgrade 1973. godine. Prvi upravnik te novosagrađene škole bio je Ilija Radovac.

Škola danas poseduje 8 učionica opšte namene, 5 kabineta, biblioteku, učionicu predviđenu za informatički kabinet, fiskulturnu salu, učionicu za decu predškolskog uzrasta, radionicu za potrebe izvođenja praktične nastave tehničkog obrazovanja, kuhinju sa trpezarijom i tri manje učionice.

Školsku 2004/2005. godinu pohađa 276 učenika smeštenih u 15 odeljenja od prvog do osmog razreda i jedna grupa predškolskog uzrasta sa 30 polaznika. Takođe, škola ima i jedno izdvojeno kombinovano odeljenje u Slankamenačkim Vinogradima sa 5 učenika od prvog do četvrtog razreda, a nastava se odvija na slovačkom jeziku.

U realizaciji vaspitno-obrazovnih zadataka učestvuje 17 nastavnika predmetne nastave i 8 nastavnika razredne nastave. Nastava se odvija u dve smene. Pomoćno-tehničko osoblje čine 8 radnika.

Trenutno je u školi neophodno izvršiti renoviranje fiskulturne sale i pojednih učionica (podovi i zidovi), nabavku nastavnih sredstava i obezbediti uslove za kabinetsku nastavu. I pored toga učenici naše škole su uspešni na opštinskim i okružnim takmičenjima iz više predmeta : biologije, istorije, srpskog i ruskog jezika. Posebno moramo izdvojiti sportske uspehe naših učenika od petog do osmog razreda. Na Olimpijadi u Zaječaru ove godine fudbaleri i dve ekipe gimnastičara su osvojili drugo mesto. 15 učenika je osvojilo za sebe 17 srebrnih medalja i tri pehara za školu, tako da su u generalnom plasmanu na Olimpijadi od preko tri stotine škola učesnica zauzeli treće mesto.

Kako bi odgovorila duhu vremena, škola je odlučila da konkuriše za školsko razvojno planiranje i tokom meseca decembra predstavnici Ministarstva prosvete i sporta će posetiti školu u cilju realizacije Školskog razvojnog plana.

Projekat koji je već u toku je projekat „Građanin“, za koji je profesorka geografije edukovana od strane „Građanskih inicijativa“. Ovaj projekat se sprovodi sa učenicima šestih razreda.

Škola se ponosi i svojim nekadašnjim učenicima koji su postali istaknute ličnosti. Istaći ćemo neke od jih : Stevan Doronjski (bivši predsednik SFRJ), Petar Relić (predsednik Izvršnog veća AP Vojvodine), Iga Bohur (prvi doktor prosvetnih nauka Srbije), Živan Ljukovčanin (nekadašnji golman „Crvene Zvezde“)...

Календар догађаја
list Преузмите грб општине:     list Пратите нас на: facebook twitter Instagram rss Mobilna verzija